Thursday, May 23, 2019
FOLLOW US ON

Dutch

VIDEO: Vrouwen slaan aanranders van zich af in Indiase bus

December 01, 2014 10:40 PM
General

Twee vrouwen hebben in India drie mannen toegetakeld, omdat het drietal hen lastig viel en aanrandde in een Indiase bus. Amateurbeelden van het incident gingen afgelopen weekend viral, wat wil zeggen dat ze veel werden bekeken en gedeeld op internet. Dat meldden Indiase media vandaag.


Op de beelden is te zien hoe de zusjes (22 en 19 jaar oud) met een riem en hun vuisten de veel langere aanranders te lijf gaan. Die hadden de vrouwen onheus bejegend en betast en vervolgens ook smerige opmerkingen gemaakt naar een zwangere vrouw. De zusjes verloren de strijd en werden uit de bus gegooid. De zwangere vrouw had echter alles gefilmd, en zette de beelden online.   Dankzij de beelden, waarop ook te zien is dat andere passagiers geen vinger uitstaken, konden de mannen worden opgepakt.


Het incident past in een rij van eerdere zaken, waarbij Indiase mannen zich op publieke plaatsen vergrijpen aan vrouwen. In 2012 kwam er voor het eerst wereldwijd aandacht voor het probleem, toen een 23-jarige studente in een bus werd verkracht en fataal werd mishandeld. In 2013 zorgde de groepsverkrachting van een Zwitserse vrouw opnieuw voor wereldwijde verontwaardiging. Sindsdien is er een speciale hulplijn in het leven geroepen. Toen de zussen echter belden, beloofde de man aan de andere kant van de lijn terug te bellen, waarna hij ophing. De vrouwen hoorden niets meer van de hulplijn.

Have something to say? Post your comment