Thursday, May 23, 2019
FOLLOW US ON

Dutch

Rutte op handelsmissie in India

June 06, 2015 01:40 AM
General

DEN HAAG - Premier Mark Rutte begint vrijdag (vandaag) aan een tweedaags bezoek aan India. In zijn kielzog reizen behalve minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) en Sharon Dijksma (Economische Zaken) zo'n tachtig Nederlandse bedrijven mee, onder leiding van VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer.


De bedrijvenmissie richt zich vooral op de steden Delhi en Mumbai. Rutte spreekt vrijdag met de Indiase premier Narendra Modi. In dat gesprek zal de verdere versterking van de politieke en economische banden tussen Nederland en India centraal staan, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst.


Rutte benadrukte voor vertrek naar India het belang van handelsmissies voor Nederland. „Nederland verdient 30 procent van zijn inkomen in het buitenland. Niet voor niets gaat het kabinet vaak op handelsmissie. In India liggen grote kansen voor Nederlandse groei en banen. We hebben al stevig voet aan de grond in India. Nederland behoort tot de top vijf van Europese handelspartners van India, de wederzijdse handel bedraagt bijna 6 miljard euro en dit moment zijn al ruim 180 Nederlandse bedrijven actief in India en 160 Indiase bedrijven in Nederland.”

Vooral op de gebieden land- en tuinbouw, water, gezondheidszorg en sportinfrastructuur liggen er kansen voor Nederlandse bedrijven.

Have something to say? Post your comment