Thursday, May 23, 2019
FOLLOW US ON

Dutch

Punjabi sport en Cultureel feest in Den Haag

August 28, 2014 11:40 AM
General

DEN HAAG, Op zondag 31 augustus vindt het Punjabi Mela (Festival) plaats aan het Sportveld Erasmus nabij de Leyweg 1630, 2548 AE Den Haag. De Punjabi gemeenschap telt enkele duizenden Haagse inwoners en kleurt de stad middels haar drie gemeenschapshuizen in het Transvaalkwartier. Tijdens het Punjabi Mela zal aandacht zijn voor voetbal en de traditionele sport ‘kabaddi’. Deze sport wordt al tijden beoefend door het volk uit Punjab uit verschillende landen van Europa.


Na enkele jaren afwezigheid vindt nu daarom weer het Punjabi Mela plaats. Naast de sporten, biedt de organisatie ook volop de gelegenheid om kennis te nemen van de verdere Punjabi cultuur. Hierbij kunt u denken aan dans en eten. Buurtbewoners worden dan ook van harte uitgenodigd om in de vreugde te delen.


Punjabi Mela’s worden doorgaans met name in de zomermaanden gehouden. In Nederland vinden er zo nu en dan ook mela’s plaats in de andere randstadmetropolen. De bijeenkomsten staan bekend om hun kleurrijke en uitnodigende karakter. De entree is immer gratis en biedt u de mogelijkheid als Hagenaar of Hagenees op een gezellige manier kennis te maken met de Punjabi’s.

 

Have something to say? Post your comment